HEFFEN

DORP
IN
VOLLE
VAART

Artikel Groenenbeemd

De schoonste straat van Mechelen.

De inwoners van de Wittebroodstraat, Groenenbeemd, Leestsesteenweg en Korte Veluwestraat staken afgelopen zomer de handen uit de mouwen om hun straatje netjes en fleurig te maken. Ze willen namelijk allemaal de Schoonste Straat van Mechelen worden.

Deze wedstrijd past in de netheidscampagne van Stad om te Zoenen en roept de Mechelaars op om zelf hun straat eens onder handen te nemen. Tuintjes werden gewied, afval werd geruimd, stoepen werden geveegd. Inwoners konden via beleefmechelen.be drie weken lang hun stem uitbrengen op hun favoriete straat.

Donderdagmiddag werd de winnaar bekend gemaakt. De groenenbeemd kreeg de eretitel van " Schoonste Straat van Mechelen" overhandigd door Schepen van Wijkzaken Marina De Bie en Schepen van Openbare Werken Greet Geypen.
In totaal werden 1166 stemmen uitgebracht : Groenenbeemd ( 447 stemmen) pakte de hoofdprijs voor Wittebroodstraat (296), Leestsesteenweg (279) en Korte Veluwestraat (144).
De winnaars kregen ook een cheque ter waarde van 2000€ waarmee ze een groot straatfeest kunnen organiseren in de Groenenbeemd.

Proficiat Groenenbeemd !

(Bron: Stad mechelen)